Coronavirus: Forskere får gennembrud i behandlingen af Covid-'hjernetåge'

Af: Naja Radik

|

21/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Coronavirus har eksisteret i omkring to og et halvt år nu. Siden det først blev opdaget, har folk rundt om i landet oplevet en række forskellige symptomer. En af de mest udfordrende har været hjernetåge.

Mest læste i dag

En af de mest almindelige senfølger efter Covid-19 er hjernetåge.

Selvom det ikke er et medicinsk udtryk, bruges det af mange til, at opsummere en række symptomer herunder, at føle sig forvirret, tænke langsommere end normalt og dårlig koncentration. 

Af alle senfølgerne efter Covid, anses det for, at være et af de mest psykologisk frustrerende, i betragtning af dets indflydelse på daglige opgaver. 

I et gennembrudsstudie, mener forskere fra Australien, at de kan have fundet begyndelsen på en vej mod behandling af symptomet.

Australske forskere siger, at de er et skridt tættere på en kur mod hjernetåge.

Forskere fra St Vincents Hospital og University of South Wales har identificeret det nervegift, som de mener forårsager symptomet.

Ved at identificere toksinet siger de, at de nu kan udvikle en behandling for at imødegå den virkning det har.

Desuden tilføjer forskerne, at deres forskning bekræfter, at hjernetåge er en ægte medicinsk tilstand.

Bruce Brew fra University of South Wales sagde: 

“Det bekræfter, at der er et organisk grundlag for den kognitive svækkelse og får os det mål - tidligere har der været en del kontroverser om langvarig Covid og den relaterede kognitive svækkelse."

“Det giver os en forklaring på, hvad grundlaget for den kognitive svækkelse er og det giver os et mål.”

Brew tilføjede:

“Det at prøve kure, er altid frustrerende langsomt, men med et mål, vil vi forhåbentlig være i stand til, at spore dette hurtigt, med støtte fra andre forskere rundt om i verden.”

Hjernetåge er et af flere symptomer på langvarig Covid, en kronisk tilstand der påvirker flere millioner af mennesker verden over.

Selvom en kur mod hjernetåge er tættere på end før, ændrer det ikke på det faktum, at der er millioner af mennesker rundt om i verden, der stadig lider af Covid senfølger.

Senfølger efter Covid har vist sig, at være en vanskelig sygdom at håndtere, både for patienter og forskere, da den kan forårsage en række forskellige symptomer fra dag til dag og fra patient til patient.

Mens nogle langvarige Covid ramte, kan fortsætte med at arbejde på højt niveau, er andre tvunget til, at stoppe med at arbejde på grund af sværhedsgraden af deres symptomer.

Som et resultat er den kroniske tilstand også begyndt at gå ad den psykologiske vej.

Ny forskning tyder på, at Covid patienter med lange forløb bliver deprimerede som følge af mangel på støtte og omsorg.

Exeter Universitys David Strain sagde, at patienter var blevet efterladt modløse af deres oplevelser.

Han tilføjede, at der var en følelse af hjælpeløshed blandt de værst ramte, midt i de tilsyneladende langsomme fremskridt med nye behandlinger.

Strain bemærkede, at det var uklart, om depressionen var et resultat af Covid-19-virussen eller en reaktion på virkningen af senfølgerne af Covid såsom hjernetåge.

Anbefalet til dig