Det kan være fristende, når man sidder i kø: Giver et klip i kørekortet og en bøde på 2.500 kroner

Nyheder
Foto: Google Street View
Er du skyldig i at have gjort det?

Mest læste i dag

De danske bilister kan nok hurtigt blive enige om, at kø er noget af det værste, der findes.

Man ser bare minutter af sit liv tikke afsted, imens man kommer mere og mere for sent på arbejde, eller må give afkald på mere og mere af den ydmyge fritid, vi har med familien.

Uheld ske på de danske veje, og særligt på motorvejene kan det hurtigt føre til lange køer - både på grund af uheldenes karakter, men også fordi der er så meget trafik på netop de veje.

Og hver eneste uge er der mange utålmodige bilister, der har fået nok, skriver Den Offentlige.

De vil ikke spilde mere af deres liv på at holde i kø netop nu, så de overhaler resten af trafikanterne højre om - altså via nødsporet.

Det var også tilfældet en fredag eftermiddag i oktober, hvor et færdselsuheld på Vestmotorvejen i retning mod Sorø lagde en dæmper på efterårsferiestemningen for de bilister, der skulle den vej.

Efter episoden valgte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at dele en klar advarsel på det sociale medie X:

"I forbindelse med færdselsuheld på Vestmotorvejen i retning mod Sorø, modtog vi anmeldelser om, at nogle bilister benyttede nødsporet til at komme frem i køen. Det er ikke kun farligt, det er også ulovligt. Bliv i vognbanerne, udvis tålmodighed, og pas på hinanden."

Det er ikke noget nyt, at det ikke er lovligt at køre eller standse i nødsporet, medmindre man reelt er i nød. Alligevel de færreste, der kender til konsekvenserne ved at gøre det.

Bøden lyder nemlig på 2000 kroner samt 500 kroner til Offerfonden, ligesom du får et klip i kørekortet, ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig