DI og andre store virksomheder følger trop: "Jeg håber, vi sender et tydeligt signal til ledelsen i Pride."

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere giganter har valgt at afbryde samarbejdet med Copenhagen Pride og kommer ikke til at ændre tilgang før der er sket handling.

Mest læste i dag

Dansk Industri (DI) har besluttet at sætte sit partnerskab med Copenhagen Pride på pause, udtaler organisationen, som har haft svært ved at opnå tilstrækkelige garantier fra pridens ledelse om, at politiserende elementer ikke vil overskygge kampen for seksuelle minoriteters rettigheder.

Dette skrev DI i en pressemeddelelse i fredags.

Dansk Industri (DI) har besluttet at sætte sit partnerskab med Copenhagen Pride på pause, udtaler organisationen, som har haft svært ved at opnå tilstrækkelige garantier fra pridens ledelse om, at politiserende elementer ikke vil overskygge kampen for seksuelle minoriteters rettigheder.

"Vi håber, vi sender et tydeligt signal til Pride-ledelsen," siger rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen.

DI har haft et samarbejde med Copenhagen Pride i 13 år og understreger fortsat sin støtte til seksuelle minoriteters rettigheder.

Kinga Szabo Christensen påpeger, at DI dagligt arbejder for at sikre et trygt arbejdsmiljø for alle, uanset baggrund og seksuel orientering.

Mangler handling

Dialogen med Copenhagen Pride har været åben og ærlig, men manglen på konkrete handlinger efter en undskyldning sendt fra Pride i marts har ikke forbedret DI's tillid.

"Vi oplever, at mange ildsjæle blander inklusionsdagsordenen sammen med splittende dagsordener," forklarer Szabo Christensen, og tilføjer, at dette problem er en del af en større europæisk tendens.

Kinga Szabo Christensen appellerer til, at Pride-ledelsen tydeligt afviser politiske spørgsmål, der strækker sig ud over inklusionsdagsordenen, og udtrykker håb om, at DI's pause kan motivere til en ændring.

"Vi bakker fuldt op om en dagsorden, der inkluderer, men vi kan ikke støtte dagsordener, der ekskluderer," siger hun.

Til trods for pausen i partnerskabet, opfordrer DI ikke andre virksomheder eller privatpersoner til at fravælge støtte til Copenhagen Pride 2024. Szabo Christensen, der selv har deltaget i Pride i mange år, værdsætter den frigørelse og forskellighed, som eventet fremmer.

Internt i DI understreger hun, at medarbejdere fortsat har fuld frihed til at engagere sig i Pride på lige fod med andre frivillige danskere.

Kinga Szabo Christensen bekræfter endelig, at DI vil fortsætte med at investere i diversitet og inklusion, blandt andet gennem initiativer som Diversitetsløftet og Danish Diversity Awards.

"Pridens kernebudskab om, at alle skal kunne være sig selv og føle sig trygge, vil vi aldrig vige fra," afslutter hun.

Derfor skal Copenhagen Pride ikke forvente nogen støtte før der er sket betydelig forandring.

Flere store virksomheder støtter op

Først valgte DI at afbryde samarbejde. Siden da, har flere giganter valgt at følge trop.

Copenhagen pride mister du opbakning og støtte fra DI, Mærsk og Novo nordisk.

Copenhagen pride

Copenhagen Pride er en årlig festival, der fejrer og støtter LGBTQ+ samfundet og fremmer lighed, mangfoldighed og inklusion.

Festivalen, der er en af de mest farverige og livlige begivenheder i København, trækker deltagere fra hele verden og er kendt for sin energiske parade, debatter, kunstneriske udfoldelser, og fester. Eventet startede som en beskeden begivenhed, men har gennem årene udviklet sig til et stort kulturelt og socialt fænomen, der både fejrer de fremskridt, der er gjort for LGBTQ+ rettigheder, og som en påmindelse om den fortsatte kamp for accept og ligestilling.

Copenhagen Pride fungerer som en platform, hvor folk frit kan udtrykke sig selv og fejre deres identitet, samtidig med at den skaber opmærksomhed omkring vigtige spørgsmål inden for LGBTQ+ fællesskabet.

Anbefalet til dig