Du kan komme med til Dronningens 80 års fødselsdag - her er hele programmet

14/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et gammelt billede af dronningen, hvor hun hilser på danskerne sammen med sin nu afdøde mand prins Henrik.
Den 16. april er en meget speciel dag for Dronning Margrethe. Der har hun nemlig rund fødselsdag, og fylder 80 år 16. april. Du kan se hele programmet for hendes fødselsdag.

Mest læste i dag

Kongehuset har nu offentliggjort, hvordan Daisys fødselsdag skal fejres, og ligesom til Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag, så er hele Danmark inviteret til at fejre hende.

Ballet og gæster på Nimp

Der bliver ikke sparet på noget, når vores dronning fylder rundt. Det skriver TV 2.

Dronningen skal blandt andet fejres med en storslået balletgalla i Tivolis koncertsal med efterfølgende fyrværkeri og middag på Tivoli-restauranten Nimb.

Fejringen starter allerede op den 2. april, og der er stadig ting på programmet indtil den 6. juni.

Den 16. april træder dronningen traditionen tro ud på balkonen på Amalienborg klokken 12.00, hvor hele Danmark får mulighed for at sige tillykke, og efterfølgende karettur gennem København.

Om aftenen bliver dronningen fejret med privat middag med de nærmeste venner og familie.

Bliver fejret i over en måned

Den 2. april starter fødselsdagen og her deltager Dronning Margrethe i åbningen af udstillingen 'Dronningens ansigter' på Det Nationalhistoriske Museum. I udstillingen kan man opleve dronningens liv og komme tæt på hendes særlige interesser gennem blandt andet film, men man kan også se hendes fine dragter.

Den 3. april er dronningen til stede for pressen, hvor hun afholder et pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot.

Den 14. april kan du se dronningen køre i karet fra Amalienborg til Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor den kongelige familie og en udsnit af dronningens venner skal overvære en gallaforestilling.

Dagen før dronningens fødselsdag den 15. april bliver hun fejret af børn fra Danmarks kommuner om formiddagen på Christiansborg Slot.

Senere på dagen vil dronningen være vært ved en gallamiddag med gæster fra ind- og udland. Middagen afholdes på Christiansborg Slot og bliver afholdt i samarbejde med TV 2, som har sammensat underholdningsprogrammet.

På dronningens fødselsdag den 16. april holdes traditionen ved lige og der er morgenvækning på Fredensborg Slot.

Og som førnævnt rykker dronningen videre til Amailenborg, hvor hun klokken 12.00 tager imod danskernes hyldest på balkonen med efterfølgende karattur gennem København til Københavns Rådhus, hvor dronningen også vil vinke til folket fra rådhusets balkon. Dagen afsluttes med en privat middag.

Den 25. april er der igen fødselsdag på programmet. Denne dag bliver Dronning Magrethe fejret i Tivoli med en balletgalla i Tivolis Koncertsal, hvor aftenen afsluttes med middag på Restaurant Nimb og festfyrværkeri.

Den 5.-6. juni tager dronningen på sommertogt med Kongeskibet Dannebrog, hvor hun besøger Aarhus Kommune som en del af fødselsdagsfejringen. Så det bliver en lang fejring, men man bliver også kun 80 én gang.

 

 

Anbefalet til dig