Efter 15 år på posten er det slut: Formand i Planbørnefonden stopper

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Stine Bosse stopper som formand efter 15 år på posten

Mest læste i dag

I juni vil Stine Bosse officielt sige farvel og takke af efter 15 års virke som formand for PlanBørnefonden.

Dette blev annonceret i en nylig pressemeddelelse.

Det skriver B.T

Efter 15 år er det slut

Hun udtrykker sin stolthed over organisationens udvikling:

"Jeg er stolt af, at PlanBørnefondens fundament og rækkevidde er stærkere end nogensinde før, som én af Danmarks største børnerettighedsorganisationer," siger hun i pressemeddelelsen.

Hun tilføjer, "At lede en stor nonprofitorganisation kræver en høj grad af professionalisme og strategisk tæft, hvilket organisationen i enestående grad har demonstreret, at den besidder.

Derfor føler jeg også, at det nu er det rette tidspunkt for mig at træde tilbage."

Det er endnu ikke afgjort, hvem der vil overtage formandsrollen efter Stine Bosse.

Under et kommende bestyrelsesmøde i juni vil der blive valgt en ny formand for organisationen.

Stine Bosse er for tiden også spidskandidat for Moderaterne til det forestående EU-valg

Om Stine Bosse

Stine Bosse er en anerkendt dansk erhvervskvinde og en fremtrædende skikkelse i europæisk erhvervsliv. Her er nogle nøglefakta om hendes karriere og bidrag:

  1. Uddannelse: Stine Bosse er uddannet jurist fra Københavns Universitet, hvorfra hun færdiggjorde sine studier i 1987.

  2. Erhvervskarriere: Bosse har haft en bemærkelsesværdig karriere inden for forsikringsbranchen, især hos TrygVesta, hvor hun blev administrerende direktør i 2003. Hun forlod denne stilling i 2011.

  3. Bestyrelsesposter: Udover hendes rolle i TrygVesta har Stine Bosse siddet i bestyrelserne for flere store virksomheder og organisationer, herunder Tele Danmark (TDC), Nordea, Allianz Group i Tyskland og Flügger group A/S. Hun er kendt for sit arbejde med at fremme kvinder i ledelse og erhvervsliv.

  4. Nonprofitarbejde: Stine Bosse har også haft betydelige roller i nonprofitsektoren. Hun var formand for Børnefonden, nu kendt som PlanBørnefonden, en af Danmarks største børnerettighedsorganisationer, fra hvor hun trådte tilbage i juni efter 15 års tjeneste.

  5. Politisk engagement: Bosse har været aktiv i europæisk politik og var spidskandidat for det danske parti Moderaterne til Europaparlamentsvalget.

  6. Priser og anerkendelse: Stine Bosse har modtaget flere priser for sit lederskab og bidrag til erhvervslivet, herunder titlen som "Årets Leder" i Danmark.

  7. Offentlige udtalelser og publikationer: Hun er kendt for sin åbne og direkte stil og har ofte delt sine meninger og perspektiver om ledelse, diversitet og samfundsansvar i forskellige medieplatforme.

  8. Andre roller: Hun har været formand for Det Kongelige Teater og er også kendt for sin aktivisme inden for EU-politik og bæredygtig udvikling.

Stine Bosse er respekteret for sin dynamiske tilgang til ledelse og hendes evne til at påvirke og forme både erhvervslivet og den bredere sociale agenda.

Anbefalet til dig