Indtager bundplaceringen: Danmark sætter kedelig rekord

Nyheder
Foto: Shutterstock
Danmark indtager bundplaceringen ud af 28 europæiske lande

Lige nu læser andre også

Ifølge Money.co.uk, der har undersøgt andelen af stiftede virksomheder i 2013 med op til 10 ansatte, der stadig er at finde i live fem år efter, at de er blevet etableret, hvortil Eurostat supplerer med de nyeste tal.

Tallene viser således, at Danmark ikke er stedet for små virksomheder, som ser ud til at bukke under en efter en, hvilket medfører, at Danmark ligger helt i bunden af hele 28 lande i Europa, når det kommer til små virksomheders overlevelse.

"Danmark er det værste land i Europa for 5-års overlevelse," skriver Money.co.uk efter at være kommet frem til, at kun 42 procent af nystiftede virksomheder i Danmark, stadig fandtes efter fem år. 

Det skriver Finans.dk, som ikke kommer nærmere, hvorfor virksomheder hertillands har så svært ved at overleve. 

Men som tidligere nævnt, så er der blevet taget udgangspunkt i 2013, hvor det er værd at notere, at der blev introduceret en helt ny selskabsform, som blot krævede én krone at etablere - det såkaldte iværksætterselskab - som fik mange kritikere til at komme frem med riven, da de sagde, at iværksætterselskaber kunne ende med mange konkursryttere. 

Det skulle vise sig i 2018, at kritikerne langt hen ad vejen fik ret, da Erhvervsministeriet kommenterede på antallet af selskaber, der blev tvangsopløst.

"Med introduktionen af iværksætterselskaberne er antallet af selskaber, der sendes til tvangsopløsning, steget," meldte ministeriet således ud, hvorfor det altså ikke er overraskende, at selskabsformen ikke længere eksistere. 

Iværksættere skal i stedet oprette et ApS, der kræver 40.000 i startkapital, eller drive virksomheden 

I dag skal iværksættere enten oprette et ApS med en startkapital på 40.000 kroner eller drive en virksomhed, som man kommer til at skulle hæfte for personligt.

Anbefalet til dig