Den 27. februar 2021 tog Jasmin Jensen beslutningen om at lade sig vaccinere mod covid-19 med AstraZeneca. Dog skulle de næste 12 dage vise sig at ændre hendes liv markant, da Sundhedsstyrelsen valgte at sætte vaccinen på pause på grund af bekymringer om alvorlige bivirkninger. På trods af denne beslutning var skaden allerede sket for den 30-årige social- og sundhedsassistentelev. Det skriver TV2.
Kun få timer efter vaccinationen oplevede Jasmin Jensen alvorlige reaktioner, der tvang hende til at opgive sin uddannelse. I dag er hun førtidspensionist med konstante hovedsmerter, koncentrationsbesvær og nærmest kronisk træthed. Hendes erhvervsevnetab er vurderet til 90 procent, hvilket har resulteret i en erstatning på cirka 11 mio. kr., udbetalt løbende og modregnet i hendes førtidspension.
Sagen tager en ny drejning, da det afsløres, at Jasmin Jensens arbejdsgiver, Fredericia Kommune, fra starten afviste at anmelde forløbet som en arbejdsskade. Dette på trods af afgørelsen fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der underkender kommunens beslutning og fastslår, at arbejdsgiveren havde en særlig interesse i, at Jasmin Jensen blev vaccineret.
Arbejdsmarkedets Erhvervssikring refererer til sundhedsmyndighedernes anbefalinger om vaccination mod covid-19 til specifikke medarbejdergrupper, herunder social- og sundhedsassistentelever som Jasmin. Kommunens direktør for Beskæftigelse og Velfærd, Mette Heidemann, forklarer kommunens reaktion med, at de fulgte daværende nationale anbefalinger og understreger, at en arbejdsgiver ikke kan tvinge medarbejdere til at lade sig vaccinere.
I kølvandet på denne sag har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring modtaget i alt 240 anmeldelser om tab af erhvervsevne i forbindelse med covid-vaccinationer, og indtil videre er der truffet afgørelse om erstatning i 11 tilfælde.