Du kender godt de smukke, røde æbler, der ligger tæt pakket ind i pap og plastik i frugtafdelingen i supermarkedet. I løbet af de sidste par år er æblesorten Pink Lady blevet et af de mest populære æbler i Danmark. En af de gode ting ved Pink Lady er holdbarheden. Ofte kan æblerne stå i flere uger uden at miste farve og smag, og når vi så spiser æblet er vi stadig glade. Men bør vi i virkeligheden være glade for, at vores æbler kan holde sig i flere måneder?
Sonnich Brink Morgenstern delte nedenstående opslag på Facebook, og det fik hurtigt mange delinger. For hvordan kan det være, at fugle og orme ikke har lyst til at spise det smukke, røde æble, når det lægges ud i naturen.
Artiklen fortsætter efter opslaget
"Det første æble på billedet, har fugle lystigt spist af og ikke tøvet med, at sætte tænderne i. Æblet har ligget udenfor, under et døgn. Det andet æble har fugle, insekter eller snegle ikke rørt med en ildtang, det har ligget ude i næsten 14 dage! Det spiste æble er usprøjtet. Det andet æble, Pink Lady, er sprøjtet - det er meget tankevækkende...!!!" - Det skriver Sonnich Brink Mortensen på sin Facebook-side, og forsøget sætter tanker i gang.
Hvordan kan det være, at et æble, der ligger udenfor i 14 dage slet ikke er rørt af naturen, mens vi mennesker grådigt fortærrer det, fordi det ser smukt og dejligt ud? Kan det være på grund af de giftstoffer, som æblet er sprøjtet med? Hvis det er sandheden, burde vi så i virkeligheden ikke spise andre æbler end Pink Lady.
Selvom man vælger at overhøre naturens advarsel, så bør man stadig tænke på, at Pink Lady importeres fra den anden side af Jorden. Det CO2-aftryk, man efterlader ved køb af Pink Lady er dermed helt abnormt. Hvorfor vælge et æble fra Australien, når man kan vælge et godt dansk æble.