Lidl, Rema 1000, Netto m.fl. oplever samme problem: Nu kan lovændring være på vej

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De Samvirkende Købmænd har nu foreslået en lovændring, der får masser af opbakning.

Mest læste i dag

I Aarhus V oplever Lidl-butikken en usædvanlig bølge af kunder, der betaler med tusindkronesedler, selvom de køber varer for meget små beløb.

Flere kæder, herunder Netto, 365discount og Rema 1000 har også oplevet fænomenet, hvilket har ført til frustration i branchen.

Det skriver Lokalavisen Aarhus.

I Aarhus V's Lidl butikschef, Andreas Kristensen, fortæller, at butikken bliver væltet af 1000-kronesedler og forklarer, at det er blevet populært at købe småting som en liter mælk eller et rundstykke med de store sedler.

Denne adfærd kommer i kølvandet på Nationalbankens meddelelse fra 30. november om at udfase tusindkronesedlen inden maj 2025.

"Allerede den første dag havde vi mere end 20 kunder, der kom og ville betale med deres tusindkronesedler", udtaler Andreas Kristensen.

Jannick Nytoft, der er administrerende direktør i Brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK), udtrykker bekymring over supermarkeder, der fungerer som 'vekselautomater':

"Der er nogen, som ligger inde med en del tusindkronesedler, som de ikke har lyst til at gå i banken med", siger han.

Som en løsning foreslår DSK en lovændring, der tillader købmænd at afvise ikke-reelle køb med kontanter.

Andreas Kristensen støtter dette forslag og opfordrer folk til at lade de store sedler blive i pungen, såfremt man skal af med 2,5 kroner eller noget i den dur.

Han påpeger, at man kan veksle sine penge i banken.

Anbefalet til dig