Mange bruger det til at se sport: Nu er en større bøderegn på vej

Af: Lucas Andreas

|

02/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der kan være store bøder på vej til mange forbrugere.

Lige nu læser andre også

Det er vidst ikke gået mange tv-kunders næse forbi, at det er blevet utroligt dyrt at få sportskanaler.

Kanalerne er dyre, og licenserne til at vise sport er spredt ud over mange kanaler.

Derfor vælger mange at gå en anden vej end det traditionelle antenne tv, og får sig IPTV.

IPTV står for “Internet protocol television” og er en anden måde at få TV-signal, nemlig igennem sit internet kabel.

Men IPTV markedet er dog præget af ulovlige tjenester, og skulle du være en af dem der gør brug af dette, er der skidt nyt.

Brugen af ulovlige IPTV-tjenester til at streame film, serier og sport uden betaling er udbredt i Europa, men nu ser det ud til, at konsekvenserne kan blive mere alvorlige for brugerne.

Hidtil har fokus primært været på at retsforfølge dem, der sælger og leverer de ulovlige tjenester, men nye tiltag flere steder i Europa varsler en ændring, hvor brugere af pirattjenester kan blive ramt af automatiske bøder.

Italien har allerede implementeret en strengere lovgivning, der skal dæmme op for piratkopierede IPTV-tjenester, og loven er blevet mødt med opmærksomhed fra fodboldrettighedshavere i flere europæiske lande, herunder Spanien og Portugal.

Den italienske lov består af to hovedelementer: en hurtig blokering af ulovlige IPTV-sider og muligheden for at udstede bøder direkte til slutbrugere.

Blokeringen af sider skal ske inden for 30 minutter efter en anmodning fra rettighedshaverne, men denne del af loven har været mindre effektiv, da pirattjenester ofte hurtigt finder nye måder at omgå blokeringen på.

Store bøder til brugerne

Det mest markante aspekt af lovgivningen er de bøder, der kan udstedes til dem, der benytter ulovlige IPTV-tjenester.

Brugere, der køber en IPTV-dekoder eller abonnerer på en tjeneste via platforme som det krypterede medie Telegram, risikerer bøder på op til 5.000 euro, svarende til omkring 32.500 kroner.

Så hvis du er en af dem, der ser eksempelvis italiensk fodbold på en ulovlig forbindelse, er det værd at genoverveje denne praksis.

Anbefalet til dig