Begå ikke denne fejl med MitID: Kan koste dig præcis 8.000 kroner

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
Det er ikke alle, der ved, at MitID kan ende med at koste dig dyrt.

Lige nu læser andre også

MitID bruges flittigt af danskerne i flere forskellige sammenhænge, når der skal logges ind på diverse sider, herunder e-Boks og Netbank.

Men det viser sig nu, at der er en ofte overset detalje, som brugerne bør være opmærksomme på, da det kan endda blive rigtig dyrt, hvis du ikke er vaks ved havelågen.

Du kan nemlig ende med at miste 8.000 kroner, hvis du ikke passer på.

Svindlere på internettet har sidste år frarøvet ældre danskere 56 millioner kroner. En ny artikel fra Finans påpeger, at det kan koste dig hele 8.000 kroner, hvis dit MitID bliver misbrugt.

Det skriver B.T.

Ifølge Betalingsloven hæfter en bankkunde selv for de første 8.000 kroner ved svindel, hvis vedkommende har overladt sine sikkerhedsoplysninger til andre. Dette fremgår af tre nye kendelser, som Finans har understreget.

Spar Nord har for nylig sendt en konkret advarsel til sine kunder, der lyser således:

"Vi ser en stor stigning i forsøg på svindel."

Banken understreger vigtigheden af at være kritisk over for opkald - selv hvis disse kommer fra et kendt telefonnummer. Kunder bør aldrig foretage overførsler under pres, og de bør især ikke udlevere deres MitID eller kortoplysninger.

"Bliver du kontaktet og bedt om at udlevere MitID eller kortoplysninger via telefonen, så afbryd straks samtalen og kontakt os", skriver Spar Nord.

Disse sikkerhedsråd kommer i en tid, hvor digital svindel bliver stadigt mere udbredt, og hvor borgernes beskyttelse mod sådanne trusler er afgørende.

Dette tilfælde understreger nødvendigheden af at beskytte personlige og finansielle oplysninger, da det kan koste dig mange tusinde kroner at blive snydt.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig