Theis og Emil Midé Erichsen melder ud: Det er tankeløst

14/06/2021

Sarah Steenfeldt

Theis og Emil. Foto: Pressefoto
Der er ingen tvivl om, at det er noget som gør de to brødre fra "Kurs mod fjerne kyster" ked af det.

Mest læste i dag

Theis og Emil Midé Erichsen var kun 20 og 23 år gamle, da de drog ud på den tre år lange jordomsejling, og mange danskere kiggede med hjemmefra, da drengenes rejse også blev til tv-serien Kurs mod fjerne kyster. Her har danskerne fulgt dem verden rundt, mens de har sejlet rundt og besøgt lokal befolkning og udforsket mange af verdens smukke afkroge.

Senere har familien også sejlet mod nord, hvor familien Beha drog på eventyr højt mod nord. Senest kunne vi følge med i Kurs mod danske kyster, hvor familien Beha sejlede rundt i Danmark, da coronaen spændte ben for udenlandske ture.

I torsdags var de to brødre inviteret i Go' Aften LIVE for at tale om et emne der gør dem kede af det - nemlig skrald i naturen. 

Der er ingen tvivl om, at de to brødre mener der bør sættes en stopper for skrald i naturen - derfor var de i forbindelse med Verdenshavenes Dag, i programmet for at tale om netop dét. 

Budskabet fra brødrene var tydeligt - alle bør samle sit skrald op og dermed bidrage til at passe bedre på verdenshavene.

"Det er jo tankeløst"

I programmet får de to folkekære brødre vist billeder fra havene, som mange steder flyder med skrald - og det er noget som påvirker de to.

"Det kan selvfølgelig være et uheld med en måge, der har gaflet noget skrald og tabt det, men det er jo tankeløst bare at smide sit skrald på gaden," lyder det fra Theis.

Det er noget som storebror Emil er helt enig i. 

"Det gør mig ked af det. Mere end noget andet, tror jeg bare, at jeg bliver ked af det. Som Theis også siger; jeg forstår det simpelthen ikke. Det forgår jo ikke sådan noget affald her, når man ser på verdensplan," lød det fra Emil i programmet.

Det er dog ikke første gang, at Theis og Emil bliver præsenteret for skrald i verdenshavene, da de sejlede jorden rundt, var det også noget de så med egne øjne - og ikke kun på billeder. Især i Indonesien var der rigtig meget skrald i havene. 

For at komme det store problem til livs, skal man starte et sted - og det skal være med at få sat en stopper for, at plastikken ender i havene, mener Emil. Han peger desuden også på, at det næste skridt herefter må være at få ryddet op - hvilket giver ham anledning til at huske alle på, at man skal rydde sit eget skrald op efter sig. 

Du kan se et klip fra programmet her

 

 

 

Anbefalet til dig