Tusindvis af danskere får penge tilbage: Modtager i gennemsnit 28.800 kroner

Nyheder
Foto: Shutterstock
Mange tusinde danskere kan klappe i hænderne.

Mest læste i dag

Optimismen kan ikke andet end at brede sig.

Tusindvis af boligejere kan se frem til at få penge tilbage, hvis de har betalt for meget i ejendomsskat mellem 2011 og 2020.

Tilbagebetalingen sker som led i den aktuelle, men forsinkede, udsendelse af endelige og retvisende ejendomsvurderinger. Hvis du har penge til gode, kan du regne med at få dem udbetalt i løbet af i år eller senest i første halvår af 2025.

Ifølge reglerne vil tilbagebetalingen dog først finde sted fem måneder efter, at den nye ejendomsvurdering er modtaget. Tilbagebetalingen vil blive tilført en skattefri rentegodtgørelse på 6,2 procent pr. påbegyndt år.

Det betyder, at hvis en boligejer først modtager deres overskydende boligskat næste år, vil der blive tilføjet yderligere 6,2 procent til det beløb, de har til gode.

Sådan skriver EDC i en pressemeddelelse.

Gælder det dig?

Chancen for tilbagebetaling er størst for ejere af huse og sommerhuse - især dem beliggende uden for de større byer. Ifølge revisionsfirmaet BDO vil relativt få ejerlejlighedsejere modtage penge, da de fleste ejerlejligheder tidligere har været vurderet for lavt.

Indtil nu er der udbetalt 2,6 milliarder kroner til ejere af 152.000 ejendomme, hvilket giver et gennemsnit på cirka 17.000 kroner pr. ejendom. Det er en smule lavere end Vurderingsstyrelsens tidligere estimat på 20.100 kroner pr. ejendom.

De resterende 10,9 milliarder kroner skal fordeles mellem ejerne af 378.000 ejendomme, som i gennemsnit kan forvente at modtage 28.800 kroner hver.

Ingen efterregning

Boligejere, der har betalt for lidt i ejendomsskat i perioden 2011-2020, kan ånde lettet op.

Som en del af aftalen om nye ejendomsvurderinger og skatter skal disse boligejere ikke frygte en efterregning. Det betyder, at de slipper for at betale de manglende skatter.

Anbefalet til dig