Vil blive ulovligt inden længe: Går ud over McDonald's og mange andre

29/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock.com / OBS: Genrefoto
Aftalen vil gøre det helt umuligt fra 2030.

Mest læste i dag

Europæiske caféer og restauranter står over for en betydelig ændring.

En ny EU-aftale vil nemlig stoppe brugen af engangsemballage til spisende gæster på stedet fra 2030. Det kommer til at påvirke et hav af restauranter, herunder McDonald's.

Sådan skriver B.T.

Branchen frygter stigende omkostninger

Mikal Holt Jensen, der er miljøchef hos Horesta, som er brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turistbranchen, peger på potentielle udfordringer og omkostninger relateret til vand og arbejdskraft i forbindelse med denne omstilling.

Ændringen kommer som en del af EU's bestræbelser på at tackle det voksende problem med emballageaffald, som i 2021 genererede 188,7 kilo affald per indbygger i EU, hvilket er en stigning på 10,8 kilo per person fra året før, ifølge Europa-Kommissionen.

Mikal Holt Jensen understreger vigtigheden af grundige analyser i den forbindelse:

"Der skal laves beregninger, så vi er sikre på, at et lille stykke papir, som en burger for eksempel er pakket ind i, er mere miljøskadeligt end at bruge tallerkner, der skal vaskes igen og igen."

Vidensgrundlaget skal være på plads

Restaurantbranchen undersøger allerede alternative løsninger til at reducere brugen af engangsemballage, herunder brug af genbrugsmaterialer.

Mikal Holt Jensen understreger, at branchen i mange år har arbejdet på løsninger, der kan reducere mængden af engangsemballage, men at synet på, hvad der er rigtigt og forkert, er meget forskelligt.

Derfor mener han, at det er vigtigt at have et ordentligt vidensgrundlag, så de rigtige løsninger kan implementeres.

Selvom aftalen stadig er foreløbig og afventer endelig godkendelse af både parlamentet og rådet, så forventer man, at det sker inden sommer.

Anbefalet til dig