I Danmark overstiger antallet af enlige nu 1,7 millioner ifølge Danmarks Statistik. Dette kan naturligvis ses på arbejdspladserne, hvor enlige udgør næsten 42 procent af de ansatte. Interessant nok viser forskning, at denne gruppe kan medføre økonomiske konsekvenser for virksomhederne på grund af højere sygefravær og risiko for mental mistrivsel. Det skriver Finans i et debatindlæg.
For eksempel, havde enlige mænd i 2022 hele 22 pct. højere sygefravær end mænd i parforhold, og for enlige kvinder var tallet 12 pct. højere.
Disse sundhedsmæssige udfordringer hos enlige medfører ikke kun personlig mistrivsel, men også betydelige økonomiske byrder for virksomheder. Stressrelaterede problemer alene koster danske arbejdspladser årligt omkring 16,4 milliarder kroner. Dermed står det klart, at enliges trivsel er et område, der kræver opmærksomhed fra virksomhedsledere.
Det er derfor vigtigt, at virksomheder udvider deres trivselsinitiativer til også at inkludere målrettede forebyggelsesaktiviteter for enlige medarbejdere. Dette kan være tiltag, der sigter mod at støtte enliges mentale sundhed og trivsel, således at virksomhederne kan reducere sygefravær og forbedre produktiviteten. Ved at anerkende og adressere de unikke udfordringer, som enlige medarbejdere står overfor, kan virksomheder ikke kun bidrage til et sundere arbejdsmiljø, men også til en mere inkluderende og støttende kultur.