Én enkelt superfood kan være med til at sænke din risiko for demens, men du skal gøre det til en fast del af din kost.
Lige nu læser andre
At følge en simpel vane kan reducere risikoen for at udvikle en alvorlig sygdom, der hvert år rammer tusindvis af danskere.
Gastroenterologen Dr. Saurabh Sethi hævder, at den salte snack, han spiser til frokost hver dag, videnskabeligt set kan mindske risikoen for demens.
Lægen, der er uddannet fra All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) og har en kandidatgrad i folkesundhed fra University of Texas School of Public Health, har desuden modtaget træning fra de anerkendte universiteter Harvard og Stanford.
“Forskning viser, at hvis du spiser 30 gram usaltede nødder hver dag, kan du reducere din risiko for demens med 17 procent sammenlignet med dem, der ikke spiser nødder dagligt,” siger han ifølge The Mirror i en video på Instagram.
“Nødder er rige på næringsstoffer og indeholder mange bioaktive forbindelser – herunder antioxidanter, umættede fedtsyrer og fibre – som gavner både hjernen og fordøjelsen.”
Ifølge lægen svarer 30 gram til ‘en håndfuld nødder om dagen’ Ved at blande forskellige nødder kan man få variation i kosten, og færdigblandede poser findes i de fleste danske supermarkeder.
Læs også
En pose med 200 gram nødder svarer til cirka seks portioner, hvis man følger anbefalingen på 30 gram om dagen. Hvis man ikke bryder sig om visse nødder, påpeger Dr. Sethi, at det stadig giver sundhedsmæssige fordele at spise én bestemt type.
Han fremhævede også, at en lille håndfuld nødder typisk indeholder omkring 200 kalorier, hvilket gør dem til en nærende snack – også for dem, der har et ønske om at passe på kalorieindtaget.
Men fordelene viser sig kun, hvis man samtidig fører en sund og balanceret livsstil. Nødder alene vil ikke have nogen mærkbar effekt, medmindre de indgår i en generelt næringsrig kost.
Dr. Sethi fortalte, at han når sit daglige mål ved at spise ‘en håndfuld blandede nødder til frokost hver dag’.