Vågn op og duft til lithium-ionen.
I den digitale æra, hvor vores smartphones føles som forlængelser af vores egne hænder, er et døende batteri blevet den moderne persons hyppigste mareridt.
En dybdegående efterforskning lavet af tech-eksperterne Komputer.dk, afslører de tre hovedsyndere bag dette fænomen, som stjæler mere end bare din skærmtid - de æder dit batteri levende.
1. Google Maps
Den første på listen er ingen ringere end Google Maps. Det digitalt kompas der guider os gennem labyrinten af bygader og landeveje, er afgørende for den moderne eventyrer.
Men pas på, eventyrere, for denne app kræver sit offer i form af batterilevetid. Ved konstant at opdatere din position og navigere dig gennem den mest trafikfrie rute sluger Google Maps energi med en appetit, der ville gøre selv den mest energihungrende gadget grøn af misundelse.
2. Facebook
Det sociale medie der har bundet verden sammen i et net af digitale venskaber, viser sig også at være en vampyr for din smartphones vitalitet.
Med et uendeligt feed af autoafspillende videoer, blinkende reklamer og konstante opdateringer, dræner Facebook dit batteri hurtigere, end du kan sige "like".
Dets krav om adgang til diverse telefonkomponenter, som kamera og GPS, tilføjer blot yderligere belastning på din stakkels enheds batteri.
3. Tinder
Sidst, men ikke mindst, er Tinder.
Den moderne kærlighedsarena, hvor swipe til højre kan betyde begyndelsen på en ny romance, kræver mere end blot dit mod og charme.
Ved konstant at bruge din lokation for at vise dig i potentielle matches' feeds, samt kravet om konstant skærmaktivitet og dataforbrug under swiping og messaging, forvandler Tinder dit batteri til en kortvarig flamme.
Hold øje med disse energitræk
Som et sidste råd til smartphonebrugere verden over, er det kritisk at være opmærksom på lokationsindstillinger og baggrundsaktivitet.
Ved at begrænse brugen af disse tre apps, eller ved smart at justere deres indstillinger, kan du forlænge dit batteris levetid og holde din digitale følgesvend kørende lidt længere.
Ved at være opmærksomme på disse strømslugere, kan vi måske endelig vinde kampen mod batteriprocentens uundgåelige fald.