Russisk tv viser simulering af atomangreb på Europa: Kan ramme Berlin på 106 sekunder

Udland
Foto: Shutterstock
Russisk stats-tv har pralet med, at de kan udslette større europæiske byer på bare 200 sekunder.

Lige nu læser andre også

Statspropaganda er et redskab, som Vladimir Putin har brugt flittigt i hele sin tid i spidsen for Rusland, hvilket også er kommet til udtryk i stor udstrækning efter hans invasion af Ukraine.

Putin hævder, at russiske tropper gennemfører en "særlig militær operation" for at "afnazificere" Ukraine, en opfattelse, som det store flertal af resten af det internationale samfund ikke deler.

Foto: Shutterstock

Mange lande har indført hårde sanktioner mod Rusland som gengæld for deres invasion og har forsynet det ukrainske militær med våben for at fortsætte kampen mod Putin.

Men efterhånden som konflikten i Ukraine fortsætter, er der stigende bekymring for, at Putin kan anvende atomvåben for at nå sine mål, da han tidligere har pralet med nye hypersoniske missiler, som kan udslette andre lande.

Og nu, i et program kaldet 60 Minutes-program, er der blevet snakket om, at Rusland har mulighed for at ramme London, Paris og Berlin med atomvåben, som ikke ville efterlade "nogen overlevende".

I en skræmmende simulation af, hvordan et atomangreb på Europa ville se ud, vurderede de, at missiler affyret fra Kaliningrad, Ruslands enklave ved Østersøen, ville ramme Berlin i 106 sekunder, Paris i 200 sekunder og London i 202 sekunder.

Den russiske politiker Aleksey Zhuravlyov sagde, at de kun skulle affyre "ét Sarmat-missil, og så er det slut med de britiske øer".

En af programmets værter påpegede, at eftersom Storbritannien også havde atomvåben, betød truslen om et gengældelsesangreb, at "ingen vil overleve denne krig".

Da både Storbritannien og Frankrig har atomvåben og er en del af NATO-alliancen medfører et angreb på dem, at der vil komme en gengældelsesatomraket, hvilket risikerer at bringe USA ind i konflikten.

Rusland har tusindvis af atomvåben i det største atomvåbenlager i verden, mens USA indtager andenpladsen.

Frankrig og Storbritannien har begge mindre end 300 atommissiler.

Ifølge Sky News, indvilligede Ukraine i 1994 i at afgive deres atomvåben som modydelse for løfter fra Rusland om ikke at krænke verdenssikkerheden.

Anbefalet til dig