Ungarbejder vinder sag mod Lidl: Får over 400.000 kroner

Af: Thea Andersen

|

10/10/2023

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
En ungarbejder i England kan se frem til en kæmpe erstatning.

Mest læste i dag

En teenager, der arbejdede for Lidl, er blevet tildelt en erstatning på £50.000, svarende til cirka 431.000 danske kroner, efter at have oplevet sexchikane fra sin overordnede.

Maddie Hunter begyndte at arbejde i den velkendte discountkæde i Wallingford, Oxfordshire, kort efter sin 18-års fødselsdag i februar 2019.

Det, der skulle have været god arbejdserfaring, blev hurtigt overskygget af seksuelle bemærkninger og chikane fra hendes overordnede.

Hendes overordnede, Deputy Store Manager Michael Harding, blev beskyldt for at have sagt, "Jeg tør vædde på, at du ville se godt ud i det her," efter at have taget et par trusser, som Maddie Hunter var ved at sortere igennem.

Da hun reagerede og påpegede, at han ikke kunne sige sådan noget, blev hun blot mødt med et "Du må vænne dig til det," ifølge vidnesbyrd fra retssagen.

Det skriver Mirror.

Under retssagen kom det også frem, at seksuelle bemærkninger og chikane blev tolereret i butikken, hvor mandlige medarbejdere vurderede deres kvindelige kollegers attraktivitet.

Til sidst følte Maddie Hunter sig til sidst tvunget til at sige op og lagde en retssag an mod den populære kæde for sexchikane og konstruktivt usaglig afskedigelse, hvilket resulterede i en erstatning på £50.884,62.

Ifølge vidnesbyrd fra retssagen blev en mandlig kollega placeret ved siden af Maddie Hunter en måned efter, hun startede, og begyndte at anmode om hendes telefonnummer og komme med seksuelle bemærkninger og tilnærmelser i løbet af dagen.

Da hun anmodede om at få en anden kasse, blev hun afvist med beskeden om, at hun "burde tage det som et kompliment."

Michael Harding blev forfremmet til vicebutikschef i februar 2020, og Maddie Hunter hævdede, at han fortsatte med at chikanere hende på daglig basis, herunder berøring af hendes bagdel, lår og talje og forsøgte ofte at omfavne hende.

Hun påstod også, at han hyppigt talte om seksuelle emner og udtrykte ønske om at have et forhold med hende og hendes kæreste.

Maddie Hunter forsøgte gentagne gange at klage til sin butikschef om Michael Hardings opførsel, men blev ignoreret og besvaret med latter og mangel på opfølgning fra ledelsen.

I oktober og december bad Maddie Hunter om at blive overført til en anden butik med en kvindelig leder, men blev informeret om, at der ikke var en sådan butik i nærheden.

Hun følte sig også utilfreds med sin løn og de lange arbejdstimer, hun blev pålagt. Som en konsekvens heraf valgte Maddie Hunter at fratræde i juni 2021, efter at hun blev indkaldt til en "performance samtale" for at have været forsinket.

Under retssagen blev det fastslået, at Maddie Hunter blev udsat for sexchikane og konstruktivt usaglig afskedigelse.

Retten afgjorde, at Michael Harding ikke havde til hensigt at forvolde skade med sine bemærkninger, fordi han tilsyneladende ikke forstod, at de var krænkende.

Dette blev dog også betragtet som et resultat af den kultur, der var blevet tolereret i butikken.

"Dette afspejler kulturen i butikken, der blev tilladt at fortsætte uden kontrol. Retten har fundet, at der var en accept af bemærkninger med seksuelle overtoner. Harding blev identificeret som hovedmanden bag chikanen, men det fritager ikke de øverste ledelsesmedlemmer fra deres ansvar. Vi finder, at han afspejlede kulturen indenfor butikken. Han udtalte under retssagen, at han ønskede at lette stemningen, og at arbejdspladshumor ikke var usædvanlig; de var som en stor familie," fastslog dommeren.

En talsperson for Lidl udtalte, "Vi har politikker og procedurer på plads for at sikre, at kolleger behandles retfærdigt, lige og respektfuldt, hvilket inkluderer træningsprogrammer med klare forventninger til opførsel på arbejdspladsen. Vi vil fortsat regelmæssigt gennemgå og forbedre disse træningsprogrammer regelmæssigt."

Anbefalet til dig