Amanda, Philip, Otilia og alle de andre, er af fans kendte og elskede karakterer i TV 2-hittet Badehotellet.
De omtales også som Badehotellet-stjerner i medierne og folk genkender dem på gaden. Nu seerne fulgt dem i otte sæsoner og der er allerede annonceret en niende også, som vil rulle over skærmen næste år.
Ifølge Tanja Grunwald, der er én af Danmarks mest anerkendte castere, så har skuespillernes medvirken i Badehotellet, en rigtig god indflydelse på deres løn. Det skriver SE & HØR.
Skuespillerne indkasserer desuden en klækkelig ekstra indtægt, da Badehotellet nu også er blevet et stort hit i udlandet.
Fordele og ulemper
Tanja Grundwald, som er datter af Morten Grunwald, fortæller der næsten er garanti for, at skuespillerne får en højere løn, når de skal forhandle løn i andre roller.
"Man kan helt sikkert få en højere løn efter at have været med i sådan noget her," lyder det fra hende.
Hun siger dog, at man ikke kan sætte nøjagtige tal på. hvor meget skuespillerne kan hæve deres løn - men der skal ikke være tvivl om, at de bestemt kan hæve den.
Årsagen er, at skuespillerne bliver "salgsbare" på en anden måde, da de bliver meget genkendelige. Derfor kan lønningerne forhandles højere.
Der er dog ikke kun fordele ved, at være et særdeles kendt ansigt. Det kan også have den anden effekt, da man måske kan blive valgt fra på nogle roller, da man måske netop er for genkendelig - så seerne identificerer en skuespiller for meget med én bestemt rolle.
Dog mener Tanja Grundwald ikke, at det er noget der generer skuespillerne på Badehotellet, hun slår nemlig fast, at de fleste er rigtig glade for at få tilbudt en så stor rolle.
Stor ændring
Allerede nu, kan de mange Badehotellet-fans, dog også glæde sig til et gensyn med de kendte ansigter.
Badehotellet vender nemlig tilbage på skærmen næste år - og med en stor ændring.
Når Badehotellet vender tilbage hedder året nemlig 1945.
"Når vi vender tilbage til 'Badehotellet' i næste sæson, springer vi til befrielsessommeren 1945, for det skal vise sig, at 1941 blev den sidste sommer, de mange strandhoteller langs Vesterhavet kunne holde åbent under krigen," lyder det fra forfatterparret.
Senest har sæson syv og otte foregået i starten af krigen, i år 1940 og 1941.
Gæsterne har med alt magt forsøgt at nyde ferien og glemme alt om tyskernes indtog - men i slutningen af krigen vil det være umuligt for gæster på badehoteller ved Vesterhavet at holde en normal ferie, fortæller de.
"Fra 1942 blev adgangen til vandet spærret af med pigtråd, da værnemagten begyndte at opføre deres omfattende bunkersbyggeri i klitterne og minering af strandene. De forvænte badegæster måtte derfor pænt blive hjemme og vente på, at krigen og besættelsen en dag fik en ende," fortæller Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.
Den dag kom som bekendt 4. maj 1945.
Parret løfter ikke sløret for meget mere end at Amanda bestemt er klar til at slå dørene til hotellet op, i håb om, at både ansatte og gæster vender tilbage.
Resten må de mange fans vente i spænding på.