Nyheder24.dk
Forside Mad Spejlæg bliver ekstra lækre, hvis du tilsætter denne ingrediens til...

Spejlæg bliver ekstra lækre, hvis du tilsætter denne ingrediens til panden, inden du steger dem

Spejlæg, Fried egg
Shutterstock

Prøv det selv.

Lige nu læser andre

Spejlæg er en klassiker, der aldrig går af mode.

De er hurtige at lave, passer til stort set alle måltider og har den uimodståelige kombination af sprøde æggehvider og cremede blommer.

Selvom det lyder tæt på umuligt, kan selv de mest veltilberedte spejlæg faktisk gøres endnu bedre. Det kræver kun, at du tilføjer et par hemmelige ingredienser.

Det skriver mediet Cafeannabel.

Den hemmelige ingrediens

Ifølge de kulinariske eksperter hos Simply Recipes er friske krydderurter en detalje, som mange overser, når der laves spejlæg.

Læs også

Når de rammer den varme olie på panden, bliver de sprøde og frigiver en intens aroma, som straks løfter hele retten.

Resultatet er æg med både mere smag og mere karakter.

Sådan gør du

For at lave de ekstraordinære spejlæg skal der ikke meget mere til end olie, æg og krydderurter.

Varm panden godt op, tilsæt en smule olie og lad de hakkede urter stege kort, indtil duftene fylder køkkenet.

Slå derefter æggene ud oven på urterne og lad dem være, indtil hviden er fast.

Læs også

Valget af krydderurter afgør, hvilken retning retten tager. Basilikum giver en sød og pebret smag, mens persille er er mere klassisk valg.

Du kan også tilføje koriander, som giver et strejf af det eksotiske, mens timian og rosmarin giver en dybere og mere krydret aroma.

Spejlæg behøver altså ikke blive ensformige. Med ganske få ingredienser kan de forvandles til en ret, der både smager og dufter af mere.

Ads by MGDK