Nyheder24.dk
Forside Mad Kok deler trick: Sådan kan du få friske krydderurter til...

Kok deler trick: Sådan kan du få friske krydderurter til at holde i ugevis

basil, basilikum
Shutterstock.com

Har du nogensinde haft dårlig samvittighed over at smide en dusk persille ud, fordi den blev slap? Du er langt fra den eneste, der har oplevet det problem.

Lige nu læser andre

Ifølge mediet HuffPost blev der på Reddit-forummet r/AskCulinary stillet et spørgsmål til professionelle kokke om netop dette: “Hvordan opbevarer man friske krydderurter korrekt, så de holder mere end to dage? Jeg er træt af at købe koriander eller persille, bare for at se det visne efter et par dage.”

Mange af svarene på opslaget anbefalede at opbevare urterne i vand – ud over det klassiske trick med at fryse dem ned efter at have hakket bladene og lagt dem i isterningbakker.

“Placer stilkene i en lille beholder med vand i køleskabet, som hvis du satte blomster i en vase,” lød et af de mest populære råd.

Mediet Serious Eats har støttet op om dette og tilføjet flere detaljer. Ved bløde urter som persille, mynte og koriander anbefales det at skære bunden af stilkene og fjerne visne eller misfarvede blade. Derefter skal urterne placeres i en beholder med en smule vand i bunden og dækkes, før de stilles i køleskabet.

Basilikum er dog en undtagelse. Den bør også stå i en beholder med lidt vand i bunden ‘som en buket blomster’, men må ikke sættes i køleskabet. I stedet skal den stå på køkkenbordet, hvor den ikke må stå i direkte sollys.

Læs også

Flere Reddit-brugere foreslog desuden at bruge fugtig køkkenrulle til at holde urterne friske i køleskabet.

“Hvis urterne er nyplukkede eller købt på et lokalt marked, kan de nemt holde sig friske i ugevis med denne metode,” skrev en bruger.

Det samme trick blev delt på Jamie Olivers Instagram-side, skriver mediet Lifestyle ao Minuto. 

“Mit bedste tip til at holde dine urter friske længere er at pakke dem ind i fugtigt køkkenrulle,” skrev han i et opslag på det sociale medie.

Et andet alternativ, som kokken Jess Wang anbefaler i en video på YouTube, er at pakke de fugtige urter ind i køkkenrulle og derefter lægge dem i en plastikpose i køleskabet. Denne metode hjælper med at bevare fugten og forhindrer, at urterne tørrer ud – så de holder sig friske og grønne i meget længere tid.

Ads by MGDK