Nyheder24.dk
Forside Mad Din lasagne bliver endnu mere velsmagende, hvis du udskifter hakket...

Din lasagne bliver endnu mere velsmagende, hvis du udskifter hakket oksekød med 1 ingrediens

Lasagne
Shutterstock

Lasagne laves som regel med hakket oksekød, men skifter du det ud med denne ingrediens, kan du få en endnu mere velsmagende lasagne.

Lige nu læser andre

Det er ingen hemmelighed, at lasagne er en af Danmarks mest elskede retter. Den italienske klassiker er en hyggelig, velsmagende og mættende middag, som hele familien kan nyde – og nogle gange er der endda rester til dagen.

Kombinationen af hakket oksekød, grøntsager, tomatsauce og bechamelsauce, lagdelt med lasagneplader og ost, er for mange helt uovertruffen.

Men kok og opskriftsudvikler Nagi Maehashi har delt et spændende twist på den klassiske ret, som hun siger, at man bliver ‘omvendt for livet’, når man først prøver den.

På sin hjemmeside RecipeTin Eats har hun delt sin opskrift på White Chicken Lasagne – en hyggelig kombination af mørt strimlet kyllingekød og gyldne svampe, der er dækket af en cremet og ostet Alfredo-sauce.

Selvom den adskiller sig markant fra den traditionelle lasagne med oksekød, giver denne kyllingelasagne en lige så varm, ostet og lækker oplevelse. For dem, der vil prøve dette sjove alternativ til familiens favorit, følger opskriften her:

Læs også

Ingredienser til White Chicken Lasagne

Kylling og semi-hjemmelavet fond:

  • 1 kg kyllingebryst eller kyllingelår uden ben og skind
  • 1 liter mælk
  • 500 ml hønsebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste timian eller 1 tsk tørret timian
  • 2 spsk kyllingebouillonpulver
  • ½ tsk sort peber

Svampe:

  • 30 g smør, delt i to portioner
  • 2 spsk olivenolie, delt i to portioner
  • 500 g svampe
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • ½ tsk salt og peber hver

Sauce:

  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 110 g hvedemel
  • 200 g revet cheddarost

Lasagne:

  • 375 g lasagneplader
  • 300 g mozzarellaost

Læs også

Fremgangsmåde:

Kom mælk, bouillon og bouillonpulver i en stor gryde. Bring det langsomt i kog ved middel varme, og tilsæt kylling, peber, laurbærblade og timian. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 15 minutter (må ikke koge, da mælken kan skille).

Tag kyllingen op, og striml den. Dæk gryden til, og gem væsken. Varm halvdelen af smør og olie i en stor pande ved høj varme. Tilsæt halvdelen af svampene med halvdelen af hvidløget samt salt og peber. Steg i 5 minutter, til de er gyldne, og gentag med resten.

Skru ned til middel varme. Smelt smørret i panden, tilsæt hvidløg, og steg, til det bliver let gyldent. Rør melet i, og rør konstant i et minut. Hæld gradvist to kopper af den gemte væske i, mens du rører, så der dannes en tyk pasta. Tilsæt endnu en kop væske, derefter resten, og rør godt, til saucen er glat.

Lad den koge under omrøring i 1-2 minutter, til den tykner – du skal kunne trække en streg hen over med bagsiden af en ske. Tag gryden af varmen, tilsæt cheddar, og rør, indtil osten smelter. Smag til med salt og peber.

Læs også

Fjern 625 ml af saucen (gem til toppen). Rør derefter kylling og svampe i resten af saucen. Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør lidt sauce i bunden af et ildfast fad (23 x 33 cm). Læg et lag lasagneplader, halvdelen af kyllingeblandingen, derefter plader igen, resten af kyllingeblandingen og endnu et lag plader.

Hæld den gemte sauce over, drys med mozzarella, og dæk løst med folie (eller en bageplade vendt på hovedet – sørg for, at den ikke rører osten). Bag i 25 minutter. Fjern folien, og bag yderligere 10 minutter, til lasagnen er gylden og boblende.

Lad den hvile i 10 minutter, pynt eventuelt med persille – og server!

Ads by MGDK