Danskerne ved, at der er flere regler, de skal være opmærksomme på, når de parkerer deres biler - og især når de parkerer ved en kantsten.
For eksempel skal de være sikre på, at der ikke er nogen gule streger på kantstegen, og derudover skal man også huske 10 meter-reglen; den med at du skal parkere mindst 10 meter fra hjørnet af et vejkryds.
Det er blandt andet meget relevant at have styr på, når vi snakker parallelparkering, men der er faktisk en anden afstand, flere måske ikke tænker over.
For hvad siger loven egentlig når det kommer til afstanden til selve kantstenen?
De fleste vil nok parkere så tæt på stenen som muligt for ikke at få skrammet bilen af dem, der kører forbi, imens man holder parkeret, men man vil jo heller ikke ridse fælge eller risikere at gøre skade på dækket ved at ramme den skarpe kant.
Heldigvis er der nogle mennesker, der har styr på alt det med færdsels- og parkeringsregler, og Pensionist.dk har rakt ud til en af dem for at få svar på spørgsmålet omkring afstand til kantstenen.
Sådan er reglerne
Dennis Lauge er chefkonsulent i FDM, og da han blev adspurgt om regler for afstand til kantsten, var han meget klar i spyttet:
Der er nemlig ikke nogen konkrete lovregler for, hvor tæt eller hvor langt man skal holde fra kantstenen.
"Det tætteste vi kommer er færdselslovens § 28, der fastslår, at ved standsning eller parkering skal køretøjet anbringes i vejens længderetning ved kørebanens yderkant eller om muligt uden for denne. I sidste ende vil det være op til en dommer at skønne, hvorvidt bilen er anbragt ved kørebanens yderkant eller 'for langt væk'," forklarer han videre.
Så faktum er, at der ikke er nogen egentlig lov, du kan bruge som pejlemærke i forhold til, om din parallelparkering nu også er langt nok inde mod kantstenen.
Det skal dog her nævnes, at man til køreprøver skal kunne lave en parallelparkering, hvor dækkene er maksimalt 30 centimeter fra kantstenen, så man kan eventuelt bruge den huskeregel.