Banebrydende samarbejde: Novo nordisk og Bill gates går sammen

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dansk Industri, der er landets største erhvervsorganisation, udtrykker stor begejstring over morgenens store nyhed.

Mest læste i dag

Dansk Industri, der er landets største erhvervsorganisation, udtrykker stor begejstring over morgenens nyheder om det nye samarbejde mellem Novo Nordisk Fonden og Bill & Melinda Gates Fonden, som har til formål at fremme global sundhed.

Det skriver DI via Ritzau

"Dette samarbejde er virkelig banebrydende.

Det forener nogle af verdens mest visionære og fremsynede fonde i en fælles indsats for at udvikle og finansiere løsninger på sygdomme, der blandt andet udspringer af klimaforandringerne," forklarer Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for Dansk Industri.

Senere i dag vil DI-direktøren deltage i et topmøde i Helsingør, hvor han sammen med repræsentanter fra nogle af verdens største filantropiske fonde og medlemmer af den danske regering vil drøfte strategier for at håndtere både klimakrisen og de globale sundhedsudfordringer. Mødet vil også fokusere på, hvordan man bedst muligt kan sikre finansiering til disse løsninger.

"Vi bør føle en vis stolthed over, at danske virksomheder og Danmark som nation deltager i et så afgørende og innovativt projekt.

Det kræver virkelig nytænkning og omfattende investeringer at adressere både klimaforandringer og globale sundhedsudfordringer.

Derudover er det essentielt, at der etableres et meget tættere og bedre koordineret samarbejde mellem den private og den offentlige sektor," udtaler Lars Sandahl Sørensen.

Han tilføjer:

"Det kræver også politisk mod. Vi har i Danmark og Europa nogle af de førende virksomheder inden for life science og biosolution, som vil spille en afgørende rolle i denne indsats.

Det er nødvendigt, at vi tør samarbejde mere på tværs af nationale grænser samt mellem offentlige og private aktører."

"Men vi skal først og fremmest tage kampen op mod noget af det bureaukrati og de lange sagsbehandlingstider, som vi oplever i EU, og som udgør reelle barrierer for hurtigt at kunne implementere nye løsninger," afslutter Lars Sandahl Sørensen.

To store kanoner
Bill Gates er kendt som medstifter af Microsoft og fremtrædende filantrop. Han har igennem sin stiftelse, Bill & Melinda Gates Foundation, været i forreste række med at tackle globale sundhedsudfordringer og fattigdom.

I denne ånd har han indgået et samarbejde med Novo Nordisk Fonden, en af de mest indflydelsesrige danske fonde med fokus på medicinsk forskning, sundhed og bæredygtighed.

Partnerskabet forener to kraftcentre inden for global sundhed og innovation og sigter mod at skabe banebrydende løsninger på nogle af de mest presserende sundhedsproblemer i verden.

Anbefalet til dig