Enhedslisten ønsker at genoptage støtten til organisation DFLP bag terrorangreb: "Helt forskruet sammenligning"

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På Enhedslistens årsmøde i weekenden forsøgte den politiske ordfører, Pelle Dragsted, at overtale partimedlemmerne til at støtte en regeringsdeltagelse. Det var ikke alle der var lige positive overfor det forslag.

Mest læste i dag

På Enhedslistens årsmøde i weekenden forsøgte den politiske ordfører, Pelle Dragsted, at overtale partimedlemmerne til at støtte en regeringsdeltagelse.

Pelles ønske om at gøre Enhedslisten til et regeringsparti mødte dog ikke umiddelbar opbakning fra Socialdemokratiet, som potentielt kunne blive en fremtidig regeringspartner.

Det skriver B.T

Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, fremhævede de markante stemmer fra Enhedslistens bagland, som dominerede opmærksomheden under årsmødet.

En gruppe på 22 partimedlemmer, herunder fire hovedbestyrelsesmedlemmer, foreslog at genoptage økonomisk støtte til den palæstinensiske organisation DFLP, som har erklæret, at den deltog i terrorangrebet mod Israel den 7. oktober sidste år.

Christian Rabjerg Madsen kritiserede dette forslag og kommenterede på forslagsstillerne:

"Det er påfaldende, at Pelle Dragsted gerne vil i regering med os, mens der er ganske mange i baglandet, der hellere vil samarbejde med Hamas," sagde han og henviste til et interview med Jan Kjærgaard Hansen fra B.T., hvor Jan udtrykte åbenhed over for samarbejde med Hamas og sammenlignede Socialdemokratiet med Hamas, hvilket Christian kaldte en "helt forskruet sammenligning."

Christian Rabjerg Madsen pointerede også, at selvom Pelle Dragsted og partiledelsen afviste forslaget, var det bekymrende, at en betydelig del af Enhedslistens bagland havde sådanne tanker.

Jan Kjærgaard Hansen har afstået fra at kommentere yderligere, mens B.T. forsøger at indhente en kommentar fra Pelle Dragsted.

Han foretog ligeledes en indirekte sammenligning mellem Socialdemokratiet og Hamas, hvilket Christian Rabjerg Madsen betegner som 'helt forskruet'.

"Det er en helt forskruet sammenligning.

Forslaget, som den pågældende er medstiller på, afslører også en virkelighedsopfattelse, der er helt ude af trit med virkeligheden," udtaler Christian Rabjerg Madsen og fortsætter:

"Det er også værd at bemærke, at Pelle Dragsted og den øvrige ledelse har afvist dette forslag og de tanker, det repræsenterer. Det er dog bemærkelsesværdigt, at en så stor del af Enhedslistens bagland bærer disse tanker."

Anbefalet til dig