Et ejendomsprojekt i Aalborg Øst har i årevis været bremset af krav om undersøgelser af flagermus i området. Nu er der endelig fundet en løsning, som baner vejen for hundredvis af nye arbejdspladser og en ny dagligvareforretning. Det skriver Retailnews.
Ejendomsudvikler Tom Jakobsen har oplevet flere års forsinkelser, efter at Aalborg Kommune krævede yderligere undersøgelser af 13 træer på byggegrunden ved Langagervej og Universitetsboulevarden. Kommunen vurderede, at træerne potentielt kunne være levested for flagermus, og derfor blev området fredet.
Selvom ejendomsudviklerens egne eksperter ikke fandt flagermus, fastholdt kommunen, at risikoen var til stede. Det betød en langstrakt proces med ekstra omkostninger og usikkerhed for projektet.
Politisk vilje skaber fremdrift
Nu har projektet dog fået grønt lys, og Tom Jakobsen glæder sig over den politiske opbakning til at komme videre. Selvom han stadig finder beslutningen om de omfattende undersøgelser frustrerende, ser han det som positivt, at byggeriet endelig kan gå i gang.
Planen er at ombygge en tidligere universitetsbygning på 8000 kvadratmeter til at huse en større ingeniørvirksomhed. Samtidig bliver en ny dagligvarebutik opført på den nuværende parkeringsplads, hvor en aftale med Rema 1000 allerede er på plads.
Ulighed i reglerne?
Forsinkelsen har dog givet anledning til kritik. Mens Tom Jakobsens projekt har været blokeret i flere år, har Vejdirektoratet uden de samme krav om flagermusundersøgelser fældet en række træer langs Universitetsboulevarden for at anlægge en parkeringsplads ved universitetet.
Det har skabt undren hos ejendomsudvikleren, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor kravene ikke gælder ens for private og statslige aktører.
Selvom processen har været lang og dyr, er Tom Jakobsen nu klar til at sætte gang i projektet, der forventes at skabe både nye arbejdspladser og øget aktivitet i Aalborg Øst.