Klæber kødet til grillen? Sådan løser du det med et snuptag

Af: Lucas Andreas

|

06/05/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det sker ofte at kødet sætter sig fast.

Mest læste i dag

Grillsæsonen nærmer sig, og mange af os glæder os til at tænde op og tilberede alt fra bøffer og og kylling til grillede grøntsager.

Desværre kan det ofte være en udfordring, at maden klistrer til grillristen.

Heldigvis er der en simpel og effektiv metode, der kan hjælpe.

Et af de mest effektive metoder er at gnide risten med et halvt løg, før kødet lægges på grillen.

Det skriver tyske Focus.

Det reducerer risikoen for, at maden klistrer, og gør det nemmere at vende. Hvis du ikke har et løg ved hånden, kan en halv rå kartoffel eller et stykke bacon give en tilsvarende effekt. Husk dog altid at bruge grilltang, når du håndterer dem over en tændt grill, så du ikke brænder dig.

Et andet trick er at lade kødet grille længere på den ene side, inden det vendes. Proteinerne i kødet opløses over tid, hvilket gør, at det slipper lettere fra risten. Vær dog opmærksom på, at kødet ikke brænder på, og hvis det begynder at blive for mørkt, kan det være nødvendigt at hæve risten et niveau højere.

Det hjælper med at undgå, at maden bliver brændt, samtidig med at du sikrer, at den er let at vende.

Hvis du vælger at bruge en rå kartoffel til at undgå, at maden klistrer til risten, kan du efterfølgende skære kartoflen i skiver og grille den også.

På denne måde går intet til spilde, og du kan nyde en ekstra lille ret.

Et sidste tip til perfekt grillmad er at tage kødet ud af køleskabet cirka en time, før det skal grilles. Ved at lade det nå stuetemperatur inden grillning undgår du, at det bliver for koldt på den varme grill, og dette vil hjælpe dig med at opnå en perfekt bøf.

Anbefalet til dig