I kølvandet på stigende brændstofpriser oplever København et nyt og banebrydende koncept: elbiler til leje på minutbasis. Dette innovative initiativ giver københavnere en bæredygtig og økonomisk alternativ transportmulighed. For en københavner blev billejen dog alt andet end billig. Hun fik nemlig en regning på hele 63.250 kr.
Green Mobility, kendt for deres slogan 'Vi vil gå langt for tilfredse kunder', befinder sig i centrum af en kontroversiel sag, hvor en ulykkelig kunde, Josefine Anker, står tilbage med en regning på 63.250 kroner. Anker lejede en elbil fra selskabet, men en glemsom fejl ved at undlade at 'checke bilen ud' førte til tyveri og påkørsel af andre køretøjer. Trods tydelige tegn på, at gerningsmændene ikke var lejeren, står Anker nu over for kravet fra Green Mobility.
Efter hændelsen har Josefine Anker været involveret i et stressende forløb. Hun modtog først en regning på 18.050 kroner, efterfulgt af en yderligere faktura på 45.200 kroner. Samlet set kræver Green Mobility nu 63.250 kroner for skader, som Anker hævder intet at have med at gøre udover at have glemt at låse bilen.
Josefine Anker forsøgte at kontakte Green Mobility for at diskutere sagen, men blev konfronteret med krav og trusler om inkasso. Trods politirapporter, vidneudsagn om flygtende gerningsmænd med anden etnisk herkomst og ophør af politiets efterforskning står Josefine Anker tilbage uden svar fra Green Mobility og trues nu med inkasso.
Anker beskriver oplevelsen som frustrerende og stressende, især da hun ikke har forårsaget skaderne og ikke har haft mulighed for dialog med selskabet. Selvom hun har juridisk opbakning til at udfordre kravet, mangler hun ressourcer til en retssag. Josefine Anker står nu i en magtesløs situation og kan muligvis ende med at blive sendt til inkasso. Hendes ubesvarede henvendelser og mangel på gennemsigtighed fra Green Mobility bidrager til forvirringen og frustrationen i sagen.