SuperBrugsen med markant ændring: Samtlige kunder bliver påvirket

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hvis du indimellem handler i SuperBrugsen, bør du læse med her.

Mest læste i dag

SuperBrugsen har netop annonceret et nyt tiltag.

Beslutningen er truffet med henblik på at forbedre arbejdsvilkårene for de ansatte og sikre en mere 'retfærdig' arbejdsplads.

Det nye tiltag, som træder i kraft fra den 1. juli, er en del af en større indsats for at håndtere en stigende udfordring i detailhandelen, og det kommer til at påvirke samtlige kunder.

Selvom tiltaget gælder flere butikker, så tager artikel her udgangspunkt i et Facebook-opslag fra SuperBrugsen Ferritslev.

"Fra dags dato (2. juli, red.) indfører vi her i SuperBrugsen Ferritslev, krav om at alle uanset alder skal vise billed-ID hvergang der skal købes tobak/nikotin produkter," skriver butikken og fortsætter:

"Det gør vi simpelthen for at passe på vores medarbejdere, fordi vi ikke syntes det er fair at alt ansvaret skal hænge på den enkelte medarbejder i en vurdering på et kort øjeblik."

Butikschefen, Peter, som står bag opslaget, understreger, at det burde være et politisk ansvar at sikre gode vilkår for medarbejderne, når de skal håndhæve regler for salg af tobaksprodukter:

"Der burde indføres et krav om at alle der ønsker at købe sådanne produkter automatisk skal fremvise ID så det er køberen der har ansvaret for at “bevise” man lovligt kan købe et produkt. I stedet for det er vores medarbejder der skal håndhæve reglerne ud fra deres bedste evne til at vurdere køberens alder," skriver han i opslaget.

Rammer samtlige kunder - også dem på 85

SuperBrugsen-butikkerne indfører det nye krav som en reaktion på øget opmærksomhed på området, nye kontroller og endnu større bøder.

"Hvis en kunde ønsker at bryde loven ved fx at købe tobak velvidende at de ikke er gamle nok og vi fejlvurderer kundes alder. Så er det vores medarbejder og butikken der får balladen, indskærpelserne og bøderne, mens køberen der bevidst har bedraget går fri uden videre. Det mener vi ikke er fair," står det skrevet i opslaget.

Butikschefen erkender, at kravet om billed-ID fra samtlige kunder ikke er en perfekt løsning:

"Er det den perfekte løsning? Er det ikke noget bøvl? Hvad med hende på 85 år? Nej der er ikke perfekt, og vi rammer mange pga få. Men det er den måde vi mener vi bedst kan passe på vores medarbejder og butikken."

Med den nye politik håber SuperBrugsen at kunne skabe en mere retfærdig og sikker arbejdssituation for deres medarbejdere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig