Tjek din post: Over 1 million danskere har fået vigtig besked

Nyheder
Foto: Shutterstock
Over én million har modtaget beskeden.

Mest læste i dag

Vurderingsstyrelsen rundet en milepæl af de helt store: Der er nu udsendt en million deklarationsmeddelelser til landets boligejere.

”Med en million udsendte deklarationer er vi på rette kurs mod at få 2020-vurderingerne ud i 2024. Det er gode nyheder for boligejerne, som kan se frem til at få mere ensartede og retvisende vurderinger og et solidt grundlag for deres boligskatter,” fortæller direktør i Vurderingsstyrelsen Anne-Sofie Jensen.

Deklarationsmeddelelserne spiller en afgørende rolle i det nye databaserede og digitale vurderingssystem, som skal sikre boligejerne mere ensartede vurderinger.

Sådan skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er nemlig i deklarationerne, at boligejerne får mulighed for at forholde sig til de oplysninger, som ligger til grund for deres 2020-vurdering.

Her får de blandt andet indblik i en bred vifte af data som BBR, salgspriser, geografiske data (for eksempel afstand til natur og infrastruktur) samt plandata fra kommunerne.

”I Vurderingsstyrelsen glæder vi os over, at vi for alvor er kommet godt i gang med vores kerneopgave, som er at sikre boligejerne ejendomsvurderinger af høj kvalitet, der er både ensartede og gennemsigtige. Deklarationsmeddelelserne er en af hjørnestenene i det nye vurderingssystem, fordi det giver boligejerne indblik i datagrundlaget for vurderingen, ligesom de har mulighed for at komme med indsigelser over det,” fortæller Anne-Sofie Jensen.

Vurderingsstyrelsen arbejder nu fokuseret på at få alle 2020-vurderinger ud i løbet af 2024 samt at få behandlet indsigelser og klager over vurderingerne, så der kan gives eventuelle tillæg eller nedslag.

Disse kan dermed også blive indarbejdet i de foreløbige 2022-vurderinger.

Prioriteringen af 2020-vurderingerne har til formål at sikre, at de boligejere, der har betalt for meget i skat fra 2011-2020, får deres penge tilbage.

Derudover vil arbejdet med 2020-vurderingerne, herunder boligejernes indsigelser vedrørende datagrundlaget, også være med til at højne kvaliteten af de fremtidige vurderinger.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig