Vil have stillet mistillidsvotum til Mette Frederiksen

Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Flere tusinde danskere har skrevet under på, at de ønsker, at der stilles et mistillidsvotum til Mette Frederiksen og hendes regering.

Lige nu læser andre også

Et borgerforslag har opnået stor støtte på det seneste. Udgangspunktet for dette borgerforslag er, at underskriverne ønsker, at Folketinget stiller et mistillidsvotum til statsminister Mette Frederiksen og hendes regering.

Det er ikke muligt for befolkningen at stille et mistillidsvotum til en siddende regering eller statsminister. Derfor ønsker man med borgerforslaget, at det bliver taget op i Folketinget.

Og tilsyneladende er der mange danskere, der mener, at der bør stilles et sådant mistillidsvotum. Der er nemlig intet mindre end 24.375 danskere, der har underskrevet borgerforslaget.

"Stiller, medstillere, og underskrivere af dette borgerforslag mener, at Mette Frederiksen ikke er sin stilling som Statsminister værdig, og at hun bør gå af," fremgår det af teksten til borgerforslaget, hvilket de 24.375 danskere, der allerede har skrevet under, derfor har erklæret sig enige i.

I teksten til borgerforslaget bliver der nævnt fem årsager til, hvorfor man ønsker, at der stilles et mistillidsvotum til statsminister Mette Frederiksen:

  1. Løgn vedrørende anbefaling fra sundhedsmyndigheder vedr. nedlukning af samfundet den 11. marts 2020

  2. Mette Frederiksens 'skræmmekampagne' om manglende sygehuskapacitet under coronapandemien, og at hun to år senere ikke har udvidet sygehuskapaciteten endnu

  3. Minkskandalen, hvor Mette Frederiksen angiveligt har begået Grundlovsbrud, nævnes også som årsag til det ønskede mistillidsvotum

  4. Det faktum, at Mette Frederiksen bevidst har slettet e-mails, SMS'er og andre vigtige dokumenter, som ikke har været mulige at genskabe efterfølgende

  5. Slutteligt beskyldes statsministeren for offentlig udskamning af en befolkningsgruppe på cirka 600.000 danskere, der har besluttet ikke at tage imod det frivillige tilbud om vacciner

Borgerforslaget løber frem til den 29. maj 2022. Opnås der 50.000 underskrifter inden da, overgår forslaget til Folketinget, som dernæst vil tage stilling til det.

Når et borgerforslag opnår 50.000 underskrifter, overgår det til Folketingets Administration, hvor det vil blive gennemgået. Forslaget bliver herefter overført til Folketingets skabelon for beslutningsforslag og korrekturlæst.

Efter forslaget tur forbi administrationen i Folketinget, er det op til partierne i Folketinget at tage stilling, hvem der ønsker at fremsætte dit forslag som et beslutningsforslag i Folketinget.

Det betyder, at et borgerforslag ikke automatisk fremsætte i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere. I henhold til grundloven er det nemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte forslag i Folketinget.

Et forslag kan derfor kun blive fremsat i Folketinget, hvis et folketingsmedlem eller en minister vælger at fremsætte det. Selvom forslaget når 50.000 støttere, er der derfor ingen garanti for, at det vil blive fremsat i Folketinget.

 

Anbefalet til dig