Nyheder24.dk
Forside Mad Drop stegepanden: Lav ‘perfekte’ spejlæg på 1 minut med denne...

Drop stegepanden: Lav ‘perfekte’ spejlæg på 1 minut med denne metode

Spejlæg, Fried egg
Shutterstock

Vil du gerne lave perfekte spejlæg derhjemme, så skal du droppe stegepanden.

Lige nu læser andre

Æg er en lækker fødevare og en fast bestanddel i mange menneskers køleskab. Uanset om du foretrækker dem som spejlæg, røræg eller pocherede, er de gode til både morgenmad, frokost og aftensmad.

At tilberede æg virker måske som en af de nemmere opgaver i køkkenet, men at lykkes med en perfekt blød blomme og sprød æggehvide kan være vanskeligere, end det ser ud.

Ifølge Tom Ferris, der er ekspert i æg hos Roostys, findes der en ‘meget nemmere’ måde at lave et spejlæg på, og du behøver endda ikke en stegepande. Faktisk tager det under ét minut.

“Du kan lave et perfekt spejlæg i mikrobølgeovnen. Folk bliver altid overraskede, når jeg fortæller dem, at man kan lave et stegt-lignende æg i mikrobølgeovnen,” sagde Ferris ifølge Express.

“Det var en af de første ting, jeg lærte som teenager, da jeg eksperimenterede i køkkenet. Det ligner, smager og føles som et spejlæg, men du behøver ikke bruge et komfur eller en stor mængde olie, og det er klar på cirka 60 sekunder.”

Læs også

Ifølge Ferris ligger tricket i at forstå, hvordan æg reagerer på varme, og at de tilberedes ‘utroligt hurtigt’, når de udsættes for direkte mikrobølgeenergi.

“Udfordringen er at kontrollere, at de forbliver bløde og ikke bliver gummiagtige. En lille smule olie og den rette tid gør hele forskellen,” sagde han.

For at lave ægget skal du bruge en mikrobølgesikker skål eller kop, et stykke køkkenrulle, ét æg og en spiseskefuld madolie.

“Du kan bruge hvilken som helst olie, du foretrækker, såsom olivenolie, solsikkeolie eller endda smør, hvis du ønsker den klassiske stegte smag,” sagde han.

“Start med at tilsætte olien og svirvle den rundt, så den dækker bunden af skålen. Slå derefter ægget ud i skålen og prik forsigtigt hul i blommen med en gaffel et par gange.

Læs også

“Dette er virkelig vigtigt, for hvis du springer det over, kan blommen bogstaveligt talt eksplodere i mikrobølgeovnen.”

Tilsæt et nip salt og peber, og dæk derefter skålen løst med et stykke køkkenrulle. Det hjælper ægget med at dampe lidt og forhindrer, at det sprøjter rundt i din mikrobølgeovn.

Giv det derefter fuld styrke i cirka ét minut. Hvis du har en kraftig mikrobølgeovn, tager det omkring 45 sekunder.

Når ægget er færdigt, skal du lade det hvile i ét minut. Det vil fortsætte med at tilberede blidt, mens det står, og det er her, det får sin lækre konsistens.

“Du kan løfte det ud med en ske og lægge det direkte på toast,” sagde han.

Ads by MGDK