Særlig enhed med MitID-advarsel: Sådan ville de aldrig gøre

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu advarer den særlige enhed.

Mest læste i dag

I en tid, hvor digitale identiteter bliver mere og mere essentielle, er det vigtigt at beskytte sine personlige oplysninger - især dem, der er knyttet til MitID.

Svindlere er konstant på jagt efter at få adgang til disse værdifulde data, og det har nu fået en særlig enhed til at advare mod at overlevere sine MitID-oplysninger.

Det skriver TV 2 Fyn.

Politiet har i et opslag på X (tidligere Twitter, red.) meldt ud, at de har oplevet en stigning i antallet af borgere, der har modtaget opkald fra individer, som falsk påstår at være fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Det har fået enheden til at advare borgerne, og de opfordrer til, at de lægger på med det samme, såfremt de modtager et opkald, hvor de har mistanke om svindel.

Disse bedragere forsøger at udnytte borgernes tillid ved at foregive at være en del af en officiel organisation.

Deres mål er at få folk til at udlevere deres MitID-oplysninger eller overføre penge. NSK understreger, at de aldrig vil kontakte borgere via telefon, mail eller sms for at anmode om overførsel af penge eller udlevering af MitID-information.

Det er afgørende at huske, at ingen officielle myndigheder, herunder politi og pengeinstitutter, vil bede om vigtige og personlige oplysninger på denne måde.

Denne bølge af svindelopkald er en påmindelse om, hvor vigtigt det er at være på vagt og kritisk over for uopfordrede henvendelser.

Borgerne opfordres til at være skeptiske og aldrig give personlige oplysninger eller finansielle oplysninger til nogen, de ikke kan verificere som legitime.

Hvis du kommer i tvivl, bør du kontakte relevante myndigheder direkte for at få bekræftet, at der er tale om et legitimt opkald.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig