49-årig pædagog anklaget for overgreb på små børn: Nu er dommen faldet

Af: Lucas Andreas

|

06/05/2024

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Manden er sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og voldtægt af andet seksuelt forhold end samleje.

Mest læste i dag

En 49-årig mand, der har været anklaget for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse af små børn i den institution, hvor han arbejdede, blev mandag frifundet af retten i Holbæk.

Anklagerne inkluderede blandt andet et tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Det skriver B.T.

Dommeren proklamerede frifindelsen med en kort forklaring, der konkluderede, at anklagemyndigheden ikke havde fremlagt tilstrækkeligt bevis til at dømme manden for nogen af anklagerne.

Dermed står det den nu frifundne mand frit for at genoptage sit arbejde som pædagog, selvom han tidligere i retssagen har nævnt, at han ikke ønsker det efter retssagens forløb.

Under sagen forklarede manden, at frygten for at blive anklaget for overgreb næsten fik ham til at droppe ud af pædagoguddannelsen. Han beskrev også, hvordan han altid forsøgte at undgå at være alene med børnene, blandt andet ved at holde døre åbne, når han var i lokaler med børnene.

Kollegaerne anmeldte

Det var hans kollegaer, der første gang anmeldte ham for et mistænkt overgreb i november 2022. Dengang blev der dog ikke rejst sigtelse. Senere, i august 2023, blev han igen anmeldt for et nyt overgreb, og denne anmeldelse førte til, at han blev sigtet og tiltalt.

Anklagemyndigheden havde ønsket en straf på op til to år og to måneder for den 49-årige, men specialanklager John Catre Nielsen udtrykte sin skuffelse over dommen og bemærkede, at retten ikke var enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen.

Anbefalet til dig