Derfor bør du spise oliven: En lille stenfrugt med mange fordele

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Disse fordele kan du få gavn af, hvis du spiser oliven.

Mest læste i dag

En oliven gemmer på mere, end hvad man lige ser ved første øjekast. I hver lille frugt gemmer der sig en sand skattekiste af sundhedsfordele. 

På trods af deres beskedne størrelse, kan oliven være en stor faktor for din sundhed, da den er rig på næringsstoffer, der kan give kroppen et gevaldigt sundhedsboost.

Det skriver det tyske medie CHIP.

Oliven, frugterne fra oliventræet, kommer i forskellige farver, som signalerer forskellige grader af modenhed. 

De grønne er de mindst modne, mens de sorte er helt modne. Men uanset farve, så er oliven fulde af sundhedsmæssige fordele.

Oliven er en fremragende kilde til enumættede fedtsyrer, som er forbundet med fordele som reduktion af betændelse og forbedring af hjerte-kar-sundheden. 

De små frugter er også rige en type fedtsyre, som er kendt for sin gavnlige effekt på huden, især for dem der kæmper med tør hud, eksem eller psoriasis.

Men det stopper ikke her! De kan også hjælpe med at forebygge åreforkalkning og har en positiv indvirkning på kolesterolniveauet og blodtrykket. Deres høje indhold af antioxidanter spiller en afgørende rolle i beskyttelsen af vores celler mod oxidative skader.

Desuden er oliven udstyret med et arsenal af vitaminer og mineraler. Fra E-vitamin, som understøtter antiinflammatoriske processer, til en række B-vitaminer. Mineraler som calcium, magnesium og kalium bidrager også til at regulere kroppens vigtige funktioner.

Kort sagt, denne lille, ofte oversete stenfrugt er spækket med næringsstoffer, der kan fremme alt fra hjertesundhed til hudpleje.

Anbefalet til dig