Kai skulle aflives: Det ville dyrlægen ikke tillade

22/5/22 12:30

Henrik Rothenbücher

Da Kai blev bragt til dyrlægen var han ekstremt overvægtig.
Overvægt kan være et problem for både dyr og mennesker. Golden Retrieveren Kai, var faktisk blevet så overvægtigt at hans ejer ville have ham aflivet.

De fleste af os kender til at have svært ved at modstå en fristelse, hvad end denne så er søde sager, junk food eller noget helt tredje.

Vi ved godt at de kan resultere i overvægt hvis vi spiser for meget af den slags og at overvægt kan være farligt for os. Det ved dyr bare ikke. 

Golden retrieveren Kai er en meget mad-glad vovse. Han ved bare ikke at det kan gøre ham overvægtig og derfor tager han logrende imod de godbidder der kommer hans vej.

Det resulterede i at han for et par år siden vejede 45 kilo mere end hvad en golden retriever bør veje - normalt vejer en golden retriever mellem 30 og 40 kilo, afhængig af køn og størrelse.

Kais daværende ejer havde ikke passede ikke Kai ordentligt, og derfor var han blevet ekstremt overvægtig. Derfor tog ejeren Kai med til dyrlægen, med ønsket om at at få ham aflivet. Men den gik ikke. 

Kai fik en ny chance

Dyrlægen nægtede at aflive Kai, som ud over at være overvægtig intet fejlede. Derfor lagde han straks andre planer for Kai og overtog ham, hvorefter han bragte ham til en kvinde, som nu er Kais nye ejer. 

Hun fortæller at dyrlægen har været til stor hjælp, da han har hjulpet med Kais vægttab. Han lagde en diæt for ham og rådgav den nye ejer i forbindelse med hans vægttab.

I starten gik Kai og den nye ejer bitte små ture, på blot 5-10 skridt, tre gange dagligt. Langsomt optrappede de turens længde og nu er turene i stedet blevet til to gåture dagligt, af 30 til 60 minutters varighed. 

Kai elsker også at bade, hvilket også var god motion for ham, da hans stadig var en meget tung hund. I dag vejer han 30 kilo og bliver fodret med godt foder, og får kun frugt og grøntsager som snacks. 

Han har desuden sin egen Facebook-side, hvor at interesserede følgere kan følge hans rejse med vægttab og nu hans aktive liv ved sin nye ejer.

Se den store forskel før og efter Kais vægttab herunder: 

Kai før og efter sit vægttab. Foto: Facebook

Kai før og efter sit vægttab. Foto: Facebook

Sådan ser Kai ud i dag. Foto: Facebook (This is Kai)

Sådan ser Kai ud i dag. Foto: Facebook (This is Kai)