Her er en vigtig meddelelse til dem, der benytter Apple- eller Google Pay

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er mange penge at spare.

Mest læste i dag

En ny app, som er en form for mobilbetalingsløsning, har fundet vej til Danmark, og den byder på betydelige økonomiske fordele for forbrugerne.

Appen hedder 'Cashbackmedvisa.dk', og den bliver rost som 'smart' af B.T.s techanmelder Peter Boier. Derudover åbner appen op for, at danskere kan få penge tilbage, når de handler.

Og hvem vil ikke det?

Traditionelt har Dankort været danskernes foretrukne betalingsmiddel på grund af sine lave, lovbundne gebyrer. Forbrugerrådet Tænk har tidligere påpeget følgende:

"Dankortet er generelt det billigste betalingskort i Danmark – det har faste, lave gebyrer bestemt ved lov. Ved internationale betalingskort er der intet loft over de gebyrer, bankerne kan kræve. Derfor er Dankortet med til at holde virksomheders omkostninger til betalinger nede, hvilket er en fordel for forbrugerne."

I de senere år er Apple- og Google Pay også blevet mere og mere populært, og flere banker har nu gjort det standard at anvende Visa-delen ved mobilbetalinger.

Skiftet har skabt nye muligheder for at anvende cashback-programmer, som er populære i USA, men tidligere har været sjældne i Danmark.

Appen 'Cashbackmedvisa.dk' tillader brugere at registrere deres Visa/Dankort og foretage køb på vanlig vis via Apple- eller Google Play. Ved at købe i et hav af butikker og restauranter får brugerne en procentdel af købsbeløbet tilbage.

Peter Boier har selv oplevet det på egen krop:

"Jeg testede det ved at bruge årets anden reelle forårsdag til at købe en '30 cm white desk fan' til kontoret i Elgiganten og fik prompte to procent af beløbet tilbage", skriver han.

I nogle tilfælde kan cashback-raten være mellem fem og 10 procent.

Anbefalet til dig