De danske bilister er forvirrede: Sådan skal du blinke i en rundkørsel

Foto: Shutterstock
Det er slet ikke alle danske bilister, der kender reglerne i en rundkørsel.

Mest læste i dag

Rundkørsler kan være en kilde til forvirring for mange bilister, især når det kommer til brugen af blinklys.

Men frygt ikke. Her kommer en guide til, hvordan du korrekt bruger blinklyset i forskellige situationer i rundkørslen.

Når du nærmer dig en rundkørsel, er det vigtigt at sænke hastigheden til omkring 20-30 kilometer i timen. Husk, at du altid har ubetinget vigepligt, når du skal ind i en rundkørsel. Det er også vigtigt at orientere sig grundigt i forhold til den øvrige trafik, inden du kører ind i rundkørslen.

Hvis du skal af ved den første vej i rundkørslen, skal du tænde blinklyset, inden du overhovedet når frem til hajtænderne.

Tænk på det som, at du skal dreje til højre i et vejkryds eller kommer ud fra en sidevej. Husk altid at køre forbi eventuelle veje og indkørsler, inden du tænder blinklyset, så de bagvedkørende ikke fejlagtigt tror, du drejer før rundkørslen.

Skal du derimod ud af en anden vej end den første, skal du først tænde blinklyset, når du er cirka ud for midten af den vej, der kommer før den vej, du skal køre af ved.

Pas igen på med at tænde blinklyset for tidligt, så øvrige bilister, der holder og venter på at komme ind i rundkørslen, ikke fejlagtigt tror, du skal ud ad den vej, de kommer fra.

I tilfælde af rundkørsler med flere vejbaner, er der også regler for, hvordan man skal bruge den venstre bane. Vejdirektoratet har lavet en videoguide til dette, som kan være nyttig at se.

Så nu er du klædt på til at navigere rundkørslerne med korrekt brug af blinklys. Husk altid at orientere dig og køre med passende hastighed, så vi alle kan komme sikkert rundt i trafikken.

Se hvordan du skal køre i en 2-sporet rundkørsel i videoen herunder.

Anbefalet til dig