DMI med kedelig melding: Sker først på tirsdag

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne skal væbne sig med tålmodighed.

Mest læste i dag

Tidligere i morges udsendte DMI et kategori 1-varsel om tæt tåge, men hvis du sov lidt længe i dag, så nåede du nok ikke at bemærke noget.

Noget, du dog kommer til at mærke, er, at et lavtryk søndag trækker sig op over Danmark fra sydvest.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad det konkret kommer til at betyde for vejret, så forklarer denne ligning det meget godt: Lavtryksvejr = overskyet vejr + nedbør.

Søndagen starter med skyer i syd, mens de nordlige egne starter med tåge. Skyerne breder sig mod nord og vil i løbet af formiddagen dække hele landet.

Der kommer perioder med regn eller bygeagtig regn.

Igennem dagtimerne i dag ventes der at falde 3-10 mm, men det sydlige og vestlige Jylland kan få noget mere, nemlig 15-25 mm.

I løbet af dagen tynder det ud i regnen, først i den sydlige del af landet. Natten til mandag og igennem mandagen vil der stedvis komme lidt regn og byger,  

Lavtrykket er desværre flere dage om at trække væk, så ikke før tirsdag kommer solen frem igen.

22 grader og sol

Når vi rammer slutningen af maj måned, bliver det sjovt at opholde sig udendørs. Prognoser tyder på, at et højtryk kan bygge sig op over Norden og Nordøsteuropa, hvilket ville medføre flere tørre og solrige dage.

Derudover ser det ud til, at temperaturen vil snige sig op omkring 22 grader, hvorfor der er god grund til at glæde sig. Nattetemperaturerne vil sandsynligvis befinde sig mellem 5 og 12 grader, og nedbørsmængderne forventes at ligge omkring det normale.

Om DMI's glædelige melding bliver en realitet, må tiden vise.

Anbefalet til dig